U gebruikt een verouderde browser, Internet Explorer wordt niet meer ondersteund door Microsoft. Wij adviseren het gebruik van Google Chrome.
Blog

Werken als ICT Adviseur Binnendienst

Hoe is het om te werken als ICT Adviseur Binnendienst? De 23-jarige Lana Snoeij schreef hier een Next Level blog over. Zij is in oktober 2018 gestart bij Tredion binnen het advies team en weet hier alles van! 

Mijn naam is Lana Snoeij. Ik werk nu bijna 3 jaar bij Tredion als ICT Adviseur Binnendienst. Hiervoor heb ik mijn diploma als accountmanager gehaald. Toen wilde ik eigenlijk nog doorleren, maar ik was ook heel benieuwd naar de mogelijkheden met dit diploma op de markt. Uiteindelijk bleef er één bedrijf over waar ik graag wilde solliciteren: TredionHet bleek liefde op eerste gezicht! 

Een week als Adviseur Binnendienst

Als adviseur binnendienst speel ik een ondersteunende rol voor de ICT Engineers (buitendiensters). Zo maak ik de offertes wanneer de buitendiensters onderweg naar de klant zijn en hou ik aan de achterkant de statussen van garanties bij servers en licenties (Adobe Exclaimer, Barracuda en meer) in de gaten. Op die manier zorgen wij ervoor dat klanten altijd up-to-date zijn! 

Ik ben voor klanten een aanspreekpunt voor hardware bestellingen. Wanneer er een nieuwe collega in dienst komt, thuiswerkplekken in orde moeten worden gemaakt of er specifieke configuraties nodig zijn gebeurt het dan ook vaak dat klanten mij direct aanschieten om mee te denken. Samen met de klant zorg ik er dan voor dat de medewerkers een Next Level werkplek krijgt. Ook voor mijn interne collega’s regel ik zulke hardware zaken.  

‘Het aanspreekpunt voor hard- en software bestellingen.’

 

Wanneer een oplossing is bedacht en besproken volgt de inkoop van de hard- en software. Dit pak ik dan direct op. Het is mijn doel om te zorgen dat de oplossingen op tijd geleverd worden en daarom hou ik ook veel contact met de verschillende leveranciers, klanten en onze planning. Wanneer nodig zoek ik naar alternatieven, als de levertijd bijvoorbeeld niet in orde is of het product EOL (end of life) is. Mijn werk bestaat ook uit het in de gaten houden van de voorraad en de producten in ons systeem.    

‘Ik hou veel contact met verschillende leveranciers, klanten en onze planning.’

 

Naast de advies- en backofficefunctie heb ik ook een supportfunctie op het gebied van mobiele telefonie. Ik ben verantwoordelijk voor de hardware, maar ook voor bijvoorbeeld het netwerk. Zo ben ik het eerste aanspreekpunt bij activatie of porteringen van mobiele nummers, gewenste wijzigingen en netwerkklachten. Ook is er een kans dat je mij aan de lijn krijgt als je het hoofdnummer belt; ik ondersteun de receptie bij ziekte of afwezigheid en als tweede lijn. 

Afwisseling: dat maakt mijn functie zo leuk 

Wat mijn werk zo leuk maakt? Dat zit ‘m in de afwisseling! Niet alleen de afwisseling in de functie, maar ook in de branche. De IT-wereld staat nooit stil en als je wil kun je altijd wat nieuws leren. Bij Tredion hangt dan ook een aanstekelijke, leergierige sfeer. En die leergierigheid heeft mij ook aangestoken! Ik heb mijn eigen game-pc opgebouwd en kijk vaak mee met de voorbereiding en het reparatieteam. Daarnaast luisteren ze ook goed naar wat je leuk vindt; zo heb ik ons kantoor ook van plantjes mogen voorzien en deze verzorg ik nog elke week! En natuurlijk; de superleuke uitjes en de collega’s!

Word jij mijn nieuwe collega? 

Als Junior Adviseur ICT ben jij het aanspreekpunt voor jouw ‘eigen’ klanten, daarnaast ondersteun je onze adviseurs en krijg je energie van tevreden klanten. Je bent leergierig, steekt graag je handen uit de mouwen en weet tevens je werkzaamheden snel eigen te maken. Of het nu gaat om de nieuwste iPhone, een compleet nieuwe Microsoft 365 omgeving of de meest geavanceerde firewall die er te vinden is, jij weet er het zijne van. 

Herken jij je in deze omschrijving? Bekijk dan onze vacature hier of neem contact op met onze collega Marie-Janne. Wie weet word jij wel de nieuwste aanwinst van ons advies team!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Lana Snoeij,
ze vertelt je er graag meer over

Adviseur Binnendienst

→ Stuur een e-mail

Meer verhalen

Wij werken o.a. samen met deze partners:

https://www.barracuda.com https://www.kpn.com https://www.microsoft.com/nl-nl/ https://thecue.nl https://www.dell.com/nl-nl https://www.duopact.nl/nl/ https://www.nitsolutions.nl