U gebruikt een verouderde browser, Internet Explorer wordt niet meer ondersteund door Microsoft. Wij adviseren het gebruik van Google Chrome.

vorige

Kinderopvang

Focus op de opvang en ontwikkeling van de kinderen? Begrijpelijke ICT-support en er verder geen omkijken naar hebben? Dat is onze focus!

afspraak maken neem contact op

Jouw Business: Kinderopvang

Elke sector kent op ICT-gebied zijn specifieke uitdagingen. Welke behoeften hebben organisaties en – misschien nog belangrijker – medewerkers in deze sector op het vlak van ICT-ondersteuning? Dat is in het geval van kinderopvangorganisaties niet anders. Inmiddels hebben wij een brede klantenkring opgebouwd in deze sector. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees dan gauw verder!

Kinderopvang SKGErvaring en affiniteit met kinderopvangorganisaties

Medewerkers van kinderopvangorganisaties werken met één belangrijk doel: de ontwikkeling van kinderen! Net zoals bijvoorbeeld voor zorgmedewerkers of mensen in het onderwijs, geldt dat alles in het teken van dat ‘zorgdoel’ staat. Daarom is het belangrijk dat je als ICT-leverancier je plek kent en de taal van je klant spreekt. Hard- en software wordt ‘slechts’ gezien als functioneel gereedschap, wat volledig in het teken moet staan van het ondersteunen van de medewerkers om dit doel te bereiken.

Praktische oplossingen

Wij richten ons onder andere op medewerkers zo snel mogelijk weer aan het werk krijgen in het geval van problemen. Geheel in lijn met oplossingen in de sector zelf, maken we bijvoorbeeld gebruik van gekleurde stickers op de patchkasten. Wanneer een medewerker onbekend is met een router, blijkt een kleurmarkering vaak een uitkomst! Voor onze helpdeskmedewerker én voor de pedagogisch medewerker.

Softwarepakketten

Kinderopvangorganisaties werken met specifieke softwarepakketten. Wij zijn bekend met alle verschillende kinderregistratie-programma’s en andere veel gebruikte pakketten binnen de kinderopvang. Programma’s zoals Flexkids, Konnect en KidsVision bieden oplossingen op het gebied van planning, oudercommunicatie en zijn inzetbaar als ouderportaal. Wij ondersteunen jouw medewerkers met het gebruik van deze pakketten. Denk bijvoorbeeld aan het uploaden van een foto van een iPad naar het ouderportaal.

Uitdagingen

Onze dienstverlening aan de kinderopvangsector kent een lange geschiedenis. ICT-oplossingen voor onder andere Stichting Kinderopvang Gorinchem (SKG) en Stichting Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk Culemborg (SKPC) hebben ons veel geleerd over specifieke wensen en uitdagingen. Op basis van die ervaring zijn wij in staat onze dienstverlening steeds specialistischer toe te passen. Een veelvoorkomende uitdaging is om meerdere IT-omgevingen samen te brengen in één pand. Bijvoorbeeld wanneer een kinderopvang onderdak heeft in een basisschool, waar ook de buitenschoolse huist. Denk bijvoorbeeld aan een brede school met verschillende scholen, kinderopvang en zorginstellingen. Wij verzorgen optimale beveiliging van de IT in verband met privacygevoelige data en begeleiden de medewerkers: rapportages maken, foto’s uploaden of het lokaliseren van documenten in het systeem.

Permanente educatie

Permanente educatie maakt een zeer belangrijk onderdeel uit van ons dienstenpakket. Met behulp van trainingen, webinars en video’s verzorgen wij voortdurende trainingen aan management en medewerkers. We kiezen verschillende trainingsvarianten. Webinars, maar vooral ook op locatie – eventueel zelfs individueel. Wij constateren dat deze aanpak gewaardeerd wordt. Permanente educatie stimuleert medewerkers kennis te vergaren en leidt bovendien tot adoptie, acceptatie en efficiënter gebruik van ICT-mogelijkheden. We vragen ons doorlopend af welke middelen we effectief kunnen inzetten. We maken bijvoorbeeld gebruik van een trainingsapp, waarmee we voortgang meten, en kennis kan worden getoetst. Zo kunnen de pedagogische medewerkers zich bezighouden met de kinderen en niet met de IT!

Security

We leggen veel nadruk op de beveiliging van documenten. Het beschermen van persoonlijke gegevens verdient al onze aandacht! Buiten de digitale beschermingsmiddelen die standaard deel uitmaken van onze Microsoft-pakketten, gaan we verder. We hebben een aantal feiten op een rijtje gezet.

Wist je dat…

  • Tredion ISO 27001 gecertificeerd is?
  • Al onze medewerkers in het bezit zijn van een VOG?
  • Wij Microsoft Education partner zijn?
  • Wij ruime ervaring hebben met verschillende kinderopvangorganisaties?

Ook Next Level ICT? Als complete ICT-dienstverlener hebben wij ruime ervaring en affiniteit met kinderopvangorganisaties. Onze specialisten zijn je graag van dienst! Neem contact met ons op of maak hier direct een afspraak.

Je bent in goed gezelschap

Next Level cases

Boek nu jouw gratis en persoonlijke strategische sessie!

Wat zijn je uitdagingen en je ambities? Hoe heb jij je netwerkomgeving en bedrijfsprocessen nu ingericht? We leren je graag kennen om écht goed advies te geven. afspraak maken

Hier zijn we trots op

Wat klanten over ons zeggen

Het grootste compliment is misschien wel dat onze medewerkers zich serieus genomen voelen door de mensen van Tredion! Er wordt geen drempel ervaren, omdat ze altijd terecht kunnen en altijd goed worden geholpen.

Linda Haak | Stichting Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk Culemborg

Het is een echt partnership. Tredion levert niet alleen, maar denkt ook proactief met ons mee. Daarnaast zorgen ze voor de veiligheid van onze gegevens en dat onze systemen toekomstproof blijven. Zo kunnen onze medewerkers hun tijd besteden aan waar het in ons vak om gaat: aandacht voor het kind.

Julliëtte Haarsma | Stichting Kindercentra Gorinchem

Wij werken o.a. samen met deze partners: