hero-image-3

Case

Wifi

 

Wie is Riveer?

Riveer zorgt ervoor dat de overkant dichtbij is met al hun veerboten. Handig en ook nog eens erg leuk. Zo vaart Riveer in 3 provincies en 7 verschillende gemeentes.

“Iedereen geniet van een tochtje met de veerpont”, vertelt Johan Hania van Riveer. “Wij willen onze klanten zoveel mogelijk gemak bieden tijdens hun tocht. Digitaal betalen via onze online app, drinken, eten en fijne zitplaatsen. Kortom, een fijne plek om te wachten en te kunnen genieten van de mooie omgeving. Tegenwoordig mag WiFi daarbij niet meer ontbreken.”

Riveer Gorinchem

Tredion bij Riveer

Riveer maakt gebruikt van een professionele wifi oplossing van Tredion waarbij klanten op 7 schepen gebruik kunnen maken van één en hetzelfde wifi netwerk zodat je niet steeds opnieuw hoeft in te loggen. Dit zorgt voor een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Gebruikers die eerder verbinding hebben gemaakt op de ene pont maken ook weer automatisch verbinding op de volgende. Erg makkelijk en handig dus. Dit is ook terug te zien in de aantallen gebruikers die zich aanmelden op het netwerk. Om al deze gebruikers in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat er geen misbruik van wordt gemaakt, zit er een intelligent platform achter waarin bijvoorbeeld bepaalde content uitgesloten kan worden om misbruik er snel uit te kunnen filteren.

De grootste uitdaging van WiFi op een schip ligt voor de hand: er kan natuurlijk geen internetkabel vastgemaakt worden aan een schip. Dit hebben we opgelost door gebruik te maken van mobiel internet. Zo wordt er dus gebruik gemaakt van een 4G-verbinding om klanten van Riveer snel, betrouwbaar en veilig internet aan te kunnen bieden.

Johan Hania vertelt: “Tredion zorgt ervoor dat er op elke veerboot goede WiFi beschikbaar is. Het is fijn om Tredion over de vloer te hebben. Ze zijn altijd enthousiast over de diensten die zij aanbieden en je merkt dat ze er veel verstand van hebben.”