U gebruikt een verouderde browser, Internet Explorer wordt niet meer ondersteund door Microsoft. Wij adviseren het gebruik van Google Chrome.

vorige

Adoptie

Gamification

Medewerkers motiveren? Gedrag veranderen? Mogelijk biedt gamification jou en jouw bedrijf uitkomst!

afspraak maken neem contact op

Next Level gamification

Spelletjes spelen we al decennia lang. Tegenwoordig kunnen we ook op de werkvloer spellen inzetten om te leren en om medewerkers te motiveren en efficiënter te laten (samen)werken. Dit noemen we met een mooi woord gamification.

Spelvormen

We weten allemaal hoe leuk (én efficiënt) het is om spelenderwijs te leren. Gamification kan op haar beurt zorgen voor een krachtig leerproces. Een proces waarin je beter leert samenwerken met collega’s, maar waarin je ook de werkwijze nog beter onder de knie krijgt wat resulteert in een efficiënte manier van werken.

De betekenis van gamification is simpelweg het toevoegen van spelvormen in omgevingen waar dit eigenlijk ‘niet hoort’. Gamification motiveert de gebruikers. De spelvorm zorgt ervoor dat medewerkers dingen sneller aannemen. Waar een standaard en veelvoorkomende manier van veranderen vaak niet werkt, is gamification in veel gevallen een laagdrempelige manier van veranderen en het aanleren van nieuwe dingen.

Meer weten over gamification? Lees dan ook eens de blog van onze collega Femke.

Wat kan gamification betekenen voor jou?

In onze dienstverlening maken wij gebruik van games die door The Cue speciaal zijn ontwikkeld voor een Microsoft 365 (voorheen Office 365) omgeving. De spellen hebben als doel om onderling beter te worden in digitale samenwerking.

Tijdens zo’n spel speel je over het algemeen als team of als afdeling tegen een andere afdeling of team binnen de organisatie. Uiteraard kan dit ook worden aangepast aan jouw wensen, waarbij je zelfs tegen een andere organisatie zou kunnen spelen. Een spel duurt drie tot vijf weken, waarbij je iedere week een half uur ‘speelt’. Het uiteindelijke doel is het bevorderen van de onderlinge samenwerking én het motiveren van jouw medewerkers.

De voordelen van gamification

  • →

    Motivatie van medewerkers wordt gestimuleerd.

  • →

    Het zorgt voor een betere digitale samenwerking.

  • →

    Het is een laagdrempelige manier voor gedragsverandering.

Gamification: een voorbeeld

Binnen gamification zijn tal van spellen mogelijk. Ieder spel kent een andere vorm, maar de gemene delers zijn van alle spellen gelijk: motivatie, efficiëntie en een betere samenwerking.

‘Smart Collaborators Working from Everywhere Together’ is een voorbeeld van een spel wat wij vaak inzetten. Tijdens dit spel maken de spelers gebruik van verschillende applicaties binnen Microsoft 365. Denk aan Teams, Whiteboard, OneNote en Planner/To Do. Via een app gaan medewerkers aan de gang met verschillende opdrachten. Denk bijvoorbeeld aan het insturen van een foto van een vergadering. Voor iedere opdracht is een X-aantal punten te behalen. Behaalt jouw team de meeste punten? Dan winnen jullie de game!

Het voordeel van dit spel is dat de medewerkers beter leren samenwerken, maar óók beter gebruik gaan maken van de verschillende applicaties. En dat alles op een leuke en leerzame manier.

Wil jij weten wat gamification voor jou kan betekenen of hoe het voor jouw organisatie kan worden ingezet? Neem dan direct contact met ons op. We helpen je graag verder!

Neem contact op

Next Level cases

Boek nu jouw gratis en persoonlijke strategische sessie!

Wat zijn je uitdagingen en je ambities? Hoe heb jij je netwerkomgeving en bedrijfsprocessen nu ingericht? We leren je graag kennen om écht goed advies te geven. afspraak maken

Hier zijn we trots op:

Wat klanten over ons zeggen

We zijn al meer dan 10 jaar klant van Tredion. In die tijd zijn we hard gegroeid en zijn onze eisen veranderd. Tredion heeft hier altijd goed in meegedacht. Wij willen onze droom waarmaken en vrijuit kunnen ondernemen.

Rudy Palit | BOBA Autismegroep

Na een zorgvuldige leveranciersselectie stak Tredion er met ‘kop en schouders’ bovenuit. Tredion had het beste verhaal, het best gefaseerde plan én een duidelijke prijs. De praktijk heeft die indruk alleen maar bevestigd: de implementatie van de nieuwe werkwijze werd vlot volgens plan gerealiseerd.

Hans van Willegen | B&T

IT moet ten dienste staan aan onze praktijk. Het moet mogelijkheden creëren om kwaliteit en efficiëntie te optimaliseren. Twee kernwaarden zijn daarbij van groot belang: veiligheid en betrouwbaarheid. Tredion is een betrokken partner die aantoont de hoge verwachtingen in ondersteuning waar te maken.

Peter van der Westerlaken | Hertoghs Advocaten

Tredion heeft de aansluitingen verzorgd tijdens onze digitale verhuizing en alles werkt perfect. Het zijn fijne mensen om mee samen te werken. Jan van Wijgerden, Roy de Bruijn, en de monteurs ook. Ze denken altijd in oplossingen, dat is nu ook weer gebleken!

Peter Vet | All-Om

Het grootste compliment is misschien wel dat onze medewerkers zich serieus genomen voelen door de mensen van Tredion! Er wordt geen drempel ervaren, omdat ze altijd terecht kunnen en altijd goed worden geholpen.

Linda Haak | Stichting Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk Culemborg

Tredion zorgt ervoor dat er op elke veerboot goede, gebruiksvriendelijke en veilige WiFi beschikbaar is. Het is fijn om ze over de vloer te hebben. Ze zijn altijd enthousiast en je merkt dat ze er veel verstand van hebben.

Johan Hania | Riveer

Het is een echt partnership. Tredion levert niet alleen, maar denkt ook proactief met ons mee. Daarnaast zorgen ze voor de veiligheid van onze gegevens en dat onze systemen toekomstproof blijven. Zo kunnen onze medewerkers hun tijd besteden aan waar het in ons vak om gaat: aandacht voor het kind.

Julliëtte Haarsma | Stichting Kindercentra Gorinchem

Het is fijn dat Tredion meedenkt om ons werkproces te verbeteren. Bovendien filteren ze voor ons alle mogelijke oplossingen en bepalen we samen welke technieken voor ons van waarde zijn. Zo kunnen we als bedrijf het verschil maken ten opzichte van de concurrentie.

Joep van den Broeke | Ciparo

Tredion is een partner die meedenkt met onze ICT. Ze zijn een sparringpartner, maar geven ook antwoord op specifieke vragen. Ze schakelen goed tussen onze verschillende bedrijven, met verschillende vragen. Omdat ze goed blijven communiceren komen ze altijd met een oplossing.

Michel Deelen | I.D.E.A. Nederland/Energievolutie

Tredion reageert snel en kundig wanneer er zich problemen voordoen. Ongeacht ‘kantoortijden’! Ze zijn flexibel en ze denken mee op strategisch ICT-niveau. Daarnaast informeren ze ons voortdurend over ontwikkelingen op ICT-gebied die voor ons van toepassing kunnen zijn.

Mark Versteegh | MVIE Audiovisuele Techniek

Wij werken o.a. samen met deze partners: