hero-image-3

Nieuwe roamingregels

Buitenland roaming

 

Nieuwe roamingregels 

Vanaf 15 juni zijn de nieuwe roamingregels in de hele Europese Unie van kracht geworden. Dit betekent dat abonnementhouders binnen de Europese Unie hun binnenlandse bundel op dezelfde manier in het buitenland mogen gebruiken. Met ander woorden, je belminuten en MB’s zijn nu ook in de EU te gebruiken zonder extra kosten.

Telecomaanbieders

Telecomaanbieders mogen zich wel beschermen tegen misbruik. Zij mogen een toeslag rekenen als abonnees langer in het buitenland zijn en daar meer data verbruiken dan thuis. Bij abonnees met een onbeperkte databundel of een goedkoop abonnement mogen zij de hoeveelheid data beperken tot een redelijke hoeveelheid. 

 

Reken uit 

Voortaan betaal je dus bij verblijf in een ander EU-land hetzelfde voor mobiel bellen, sms‘en en internetten als thuis. De telecomaanbieder mag wel een maximum stellen aan het aantal gigabytes dat je voor het thuistarief mag verbruiken. Met de handige Roaming Rekenhulp op consuwijzer.nl. check je eenvoudig op hoeveel gigabytes je minimaal recht hebt voor het thuistarief.

Gerelateerde berichten

Tredion Algemeen 16
icon-tipTips

Wi-Fi Access Points beheerd door Tredion beveiligd tegen KRACK-aanval

Het internet werd deze week opgeschrikt door een lek in het Wifi-beveiligingsprotocol. 

Wi-Fi Access Points beheerd door Tredion beveiligd tegen KRACK-aanval
Microsoft Surface Laptop
icon-tipTips

Review: de nieuwe Surface Laptop

De nieuwe Surface Laptop krijgt wat ons betreft een dikke voldoende. Je kunt wel stellen dat de MacBook er een waardige concurrent bij heeft gekregen 

Review: de nieuwe Surface Laptop