hero-image-3

Handige vakantie-apps

De vakantie staat weer voor de deur. Waar je ook naartoe gaat, vaak gaat je telefoon met je mee. Wij hebben voor jou een selectie gemaakt met de handigste vakantie apps voor op reis.

1. Here
Dit is een gratis navigatie-app. Het handige van Here is dat je van tevoren gratis de wegenkaarten kunt downloaden van je vakantieland. Zo verbruik je tijdens het navigeren geen data én raak je nooit verdwaald!

2. Wikitude
Richt je telefoon op je omgeving en krijg informatie over je omgeving via Augmented Reality. Er zijn meer dan 100 miljoen locaties ingevoerd in de app. Door hun samenwerking met bekende namen als Yelp, Tripadvisor, Facebook en Twitter vind je snel en gemakkelijk tips en zelfs kortingsbonnen.

3. Google Translate (offline)
Uiteraard kent iedereen de online vertaaldienst Google Translate. Het is nu ook mogelijk om talen op te slaan, zodat je deze offline kunt gebruiken. Ideaal voor op vakantie!
Offline gebruiken? Ga naar Menu > Instellingen > Offline talen beheren > selecteer de taal

4. Citymapper
Een nieuwe stad kan soms nogal overweldigend aanvoelen. Vooral wanneer je net bent aangekomen en nog even moet acclimatiseren. Dus sta je niet echt te springen om het hele verkeersplan uit te vogelen. Deze reisplanner combineert alle transportopties om de beste route voor je te vinden: lopen, metro, bus, trein, spoorwegen, veerpont (NS, GVB, NMBS, De Lijn), Uber/taxi en fiets. Alles in realtime en op de hoogte van alle verstoringen.

5. Vakantiebieb
Die vrije zijn bij uitstek de tijd om die stapel boeken en tijdschriften eindelijk eens uit te lezen. Via deze app kun je veel gratis(!) vakantieboeken voor volwassenen en kinderen lezen, die de Bibliotheek speciaal voor de vakanties heeft geselecteerd. Let op: de app is alleen beschikbaar in de vakantieperiodes (1 juli t/m 1 september, 30 september t/m 27 oktober en 9 december t/m 5 januari).

6. Yelp
Altijd de beste restaurants bij jou in de buurt
Yelp helpt je met het vinden van de beste restaurants, cocktailbars of cafétjes bij jou in de buurt. Geselecteerd en beoordeeld door de bewoners van de stad. Ideaal wanneer je op vakantie bent! De app is in de VS razend populair en hier is het aanbod bedrijven ook enorm. Helaas valt dit in andere landen nog tegen.

7. Zeker op reis
Deze app is eigenlijk net zo belangrijk als je paspoort. Mocht je iets overkomen dan heb je namelijk altijd de contactgegevens per land van ambassades, ziekenhuizen en alarmcentrales, informatie over reisziekten, vaccinatie-advies en gezondheidstips. Ook beschikt de app over een reiswoordenboek met 400 veelvoorkomende woorden in zes talen.

8. SeatGuru
Vliegen is bij de meeste mensen al geen favoriet, laat staan dat je ook nog eens op een verschrikkelijke plek zit. Of je weet al van jezelf dat je vaak naar het toilet moet tijdens een vlucht. Met deze app vind je een overzicht van alle type toestellen per airline en zie je op een plattegrondje waar je het beste wel of niet kunt zitten.

9. Foto Translate
Een foto maken van je menukaart en de tekst vertaalt direct in deze app. Zo hoef je nooit meer te twijfelen of het wel klopt met hetgeen dat je in gedachte hebt om te gaan bestellen.

10. Tripadvisor 
Op Tripadvisor vind je miljoenen reizigersbeoordelingen, foto's en kaarten van accommodaties, hotels en bezienswaardigheden overal ter wereld. Je kunt via de app direct een vlucht of hotel boeken en opties in je omgeving vinden. Perfect voor én tijdens de reis.

Gerelateerde berichten

Tredion Algemeen 16
icon-tipTips

Wi-Fi Access Points beheerd door Tredion beveiligd tegen KRACK-aanval

Het internet werd deze week opgeschrikt door een lek in het Wifi-beveiligingsprotocol. 

Wi-Fi Access Points beheerd door Tredion beveiligd tegen KRACK-aanval
Microsoft Surface Laptop
icon-tipTips

Review: de nieuwe Surface Laptop

De nieuwe Surface Laptop krijgt wat ons betreft een dikke voldoende. Je kunt wel stellen dat de MacBook er een waardige concurrent bij heeft gekregen 

Review: de nieuwe Surface Laptop