hero-image-3

Kwetsbaarheden ontdekt in processoren, en nu?

door Jeroen Raus

Onlangs zijn er twee kwetsbaarheden bekend geworden: Meltdown en Spectre. Beiden zitten wereldwijd in veelgebruikte processoren. Deze processoren zitten zowel in werkstations, laptops als in smartphones en tablets. Sinds de bekendwording vorige week wordt er hard aan een oplossing gewerkt. Hieronder lees je meer.

Wat houdt het in?
Meltdown en Spectre zijn beiden een lek in de manier waarop een processor werkt. Als hackers de kans krijgen om de juiste kwaadwillende software op jouw werkstation, laptop, smartphone of tablet te activeren dan zouden ze via dit lek gevoelige informatie kunnen achterhalen, zoals bijvoorbeeld wachtwoorden en persoonsgegevens. Het is van belang om te voorkomen dat hackers toegang krijgen, daarnaast moet ervoor gezorgd worden dat de oplossing van het lek uitgevoerd wordt zodra deze beschikbaar is.

"Samen kunnen we ervoor zorgen 
dat je zo veilig mogelijk blijft."

 

Wat betekent het voor jou?
Op dit moment zijn er bij de betrokken partijen nog geen voorbeelden bekend waarbij er misbruik gemaakt is van deze kwetsbaarheden. De kans dat je gehackt wordt is klein, maar wees je altijd bewust van de risico’s, een gewaarschuwd mens telt voor twee. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je zo veilig mogelijk blijft, hieronder lees je hoe we dit doen.

Wat doet Tredion eraan?
Wij hebben jouw beveiliging uiteraard hoog in het vaandel staan. We doen er altijd al alles aan om te voorkomen dat een hacker toegang kan krijgen tot jouw IT omgeving. Wij zorgen er enerzijds voor dat jouw IT omgeving goed beveiligd is en gemonitord wordt, anderzijds implementeren we oplossingen zodra deze beschikbaar zijn. In het geval van Meltdown en Spectre moeten de betreffende softwareontwikkelaars een oplossing beschikbaar stellen. Wij volgen deze ontwikkelingen dus op de voet en zetten alles op alles om de benodigde acties zo snel mogelijk bij al onze klanten door te voeren.

Wat kun je zelf doen?
Tredion regelt zo veel mogelijk voor je, maar op een aantal vlakken hebben we jouw hulp nodig:

  • Zorg dat je jouw werkstation of laptop aan laat staan wanneer je van ons de wekelijkse melding in je scherm krijgt. Op deze manier kunnen wij de updates die nodig zijn zo spoedig mogelijk voor je installeren.
  • Update de software van je smartphone en tablet naar de nieuwste versie. Omdat wij deze apparaten niet op afstand in ons beheer hebben kunnen wij dit niet zonder jouw hulp.
  • Wees, net als altijd, erg voorzichtig met het openen van linkjes en bijlagen in e-mails.

Wij staan voor je klaar.
Een feilloos werkende IT omgeving. Dat is waar wij voor gaan. We beheren je systemen proactief en helpen je wanneer jij ondersteuning nodig hebt. Of je nu meer informatie wilt, je zorgen wilt bespreken of hulp nodig hebt bij het updaten van je smartphone of tablet: bel ons gerust.

Je bereikt onze Tredion Helpdesk via 0183 610 550 of helpdesk@tredion.nl

Kan ik je helpen?

Gerelateerde berichten

Jeroen Raus
icon-blogBlog

Kwetsbaarheden ontdekt in processoren, en nu?

Onlangs zijn er twee kwetsbaarheden bekend geworden: Meltdown en Spectre. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing. 

 

Kwetsbaarheden ontdekt in processoren, en nu?
Tim Website
icon-blogBlog

Blog: Klaar voor de toekomst?

De komende weken gaat Tim Kerseboom iedere week één “gamechanger” van de toekomst uitgebreid belichten. Artificial Intelligence, Big Data, Business Intelligence, Cognitieve Intelligentie, FinTech en deze week Business Productivity.

Blog: Klaar voor de toekomst?